Bokke wat doe je momenteel op school? en heimaey
Door: Bokke
Blijf op de hoogte en volg Bokke
08 Maart 2009 | IJsland, Reykjavik
Is het lang geleden.. is het lang geleden.. dat mijn hartje tikte van ding dinge dong? Om heel eerlijk te zijn is dat niet zo heel lang geleden, wat overigens wel lang geleden is, is een berichtje op de bokke wat doe jij nu weer.nl ;)
Dus bij deze een verslag van mijn vorderingen op school en natuurlijk van mijn trip naar heimaey :D:D:D
Momenteel volg ik nog steeds 4 vakken, er is dus niks verandert. Voor Craft tradition heb ik momenteel de volgende 3 dingen gemaakt..
- een hanger
- een ring
- lampje in de vorm van ijsland ;)
De eerste 2 dingen heb ik jullie allemaal al eerder over verteld maar het laatste nog niet. Mijn laatste project bij craft was dus het maken van een soort van souvenir. Ik heb er voor gekozen om te werken met kleine lampjes ( die ook in je fiets zitten..) en heb deze met veel pijn en moeite weten te bevestigen achter een hard plastic plaat waarop ik een uit plastic gezaagd ijsland bevestigd had. Het resultaat... IJsland als nachtlamp :P
Bij culture and Nature hebben we vorige week gepraat over de ijslandse sage die we in het begin van het semester moesten lezen.
(zie eerdere berichten) Die was niet erg interessant dus dat sla ik even over ;) De week voor vorige week ( ja ingewikkeld :P ) hadden we een excursie naar de lavavelden en dat was wel interessant. Onze leerkracht had een busje gehuurd waar 15 mensen in kunnen maar aangezien we met 18 mensen zijn hadden we de "priveauto"van de leerkracht ook nog nodig. Het was ongeveer 20 minuten rijden voordat we op de uitgestippelde bestemming aankwamen: Búrfellsgjá.
Op deze plek hebben we ongeveer 3 uur doorgebracht met het bekijken van gestolde lava en een gigantische krater. Onze leerkracht wist veel te vertellen en dat maakte de trip nog extra boeiend. Op het moment dat we boven aan de krater stonden begon het nog te regenen, en dan besef je eigenlijk pas hoe nietig je bent als mens. De natuur schept, creeërt en verwoest wanneer het daar de kans toe ziet. En als je als mens dan midden in deze verschijnselen staat dan voel je je net een piep klein miertje.
Bij drama zijn we bezig met het maken van een handpop maar daar vertel ik meer over als ik hem heb afgerond. Ik kan wel even een korte samenvatting geven: Gips, gekloot, gips, verf, gips, doek, gips, kapot, gips, boos, gips, verf, doek, naald, draad en weer.. gips!
Tot slot nog even over IJslands. Het niveau is bij dit vak behoorlijk opgeschroefd en dat is niet altijd even makkelijk. We moeten veel lezen en schrijven en ook de grammatica begint nu af en toe de overhand te krijgen :( Op zo'n moment valt er maar 1 ding te zeggen. Eg tala islenku ekki gott. ( ik spreek ijslands niet zo goed)
7 maart 2009 heimaey:
Zoals de datum al aangeeft zijn we gisteren naar Heimay geweest. Voor de mensen die niet zo goed weten waar Heimay ligt ik heb een plaatje bijgevoegd met de plekken waar ik tot nu toe ben geweest, en heimaey heb ik met blauw omcirkeld.
Heimaey is het grootste eiland van de vestmanneayjar eilanden, die ten zuiden van IJsland liggen.
In eerste instantie zouden we Heimaey bezoeken door een veerboot te nemen, maar naar wat googlen kwam Bas ( de andere NL jongen) een kleine vliegmaatschappij tegen waar we voor een slordige €50,- heen en weer konden vliegen. We hebben dus vervolgens een auto geleend en zijn naar bakki ( een klein plaatsje ten zuiden van IJsland gereden en zijn vanaf daar naar Heimaey gevlogen, WAT EEN ERVARING!! :D :D ;))
Het vliegtuigje was precies groot genoeg voor 6 mensen, en aangezien wij met ze 3e geboekt hadden, hadden we gewoon een privévlucht! De vlucht duurde 7 minuten en de pilot vloog vrij laag zodat we alles goed konden zien en onderscheiden. In het begin zagen we alleen maar water en wat mist maar plotseling doemde er allerlei kleine eilandjes, rotsen en gesteentes op uit de mist. Het leek wel alsof ik droomde, vliegend in een mini-vliegtuigje kijkend naar de wonderschone natuur! Ik weet niet hoe ik het aan jullie moet beschrijven wat eigenlijk heb ik er geen woorden voor. 1 ding weet ik wel wat kan de natuur geweldig zijn als de mens het met rust laat ;).
Na 7 minuten vliegen landde we dus op Heimaey waar we onze terugvlucht meteen moesten boeken. Vervolgens hebben we een wandelroute door de bergen gevolgd. Wat een uitzicht, wat een kick en wat ontzettend mooi! :D:D Ik besefte weer waarom ik ook alweer gekozen had voor IJsland. Niet alleen vanwege de studie maar ook vanwege deze prachtige natuur;)
Aan het einde van de wandelroute vonden we een klif waarop we ongeveer een uur gezeten hebben. Onder ons sloeg het water tegen de rotsen en bouwde meer dan 1000 vogels hun nest. Ik werd er stil van...
Na een heleboel fotos gemaakt te hebben en totaal verkleumd te zijn, besloten we om richting het centrum te lopen om daar op te warmen. Tijdens onze wandeling kwam er een truck voorbij die bereid was om ons mee te nemen in zijn laadbak. Geweldig natuurlijk wat een lol en wat een tijdwinst. Al gauw waren we in het dorp waar we koffie en een broodje genuttigd hebben bij de bakker.
Daarna zijn we naar het museum / aquarium van Heimaey gegaan, maar deze was gesloten, maar een belletje doet wonderen, want 10 minuten later was het museum geopend. ( speciaal voor 3 nederlandse heren vriendelijk toch? ) In het museum zagen we veel verschillende soorten vogels en hebben we het één en ander gelezen over surtsey ( een ander eiland). Ook hebben we het aquarium bezocht waar we ons bescheurd hebben bij het bekijken van de zeewolven. Wat een ontzettend lelijke beesten zijn dat!! ;)
Na het museum bezoek hebben we weer een korte wandeling gemaakt waarbij we een huis zagen die bedolven was onder de lava. ( een soort van bewijs / herinnering aan een eerdere eruptie). Vervolgens hebben we een biertje gedronken en zijn we doorgelopen naar de andere kant van het eiland.
Wat we daar zagen is met geen enkel woord te beschrijven. Midden in het water stond een gigantische rots / klif waarop wederom vogels een nest aan het bouwen waren. Onder deze klif zaten een soort van inkepingen waardoor het leek alsof er grotten waren. Op dit punt zijn we naar beneden geklommen en hebben we gekeken naar het water dat tegen de rotsen sloeg. In 1 woord: overweldigend!! :D
Vervolgens terug naar de luchthaven waar we nog een jongen ontmoette die een lift naar Reykjavik nodig had, en natuurlijk hebben wij die gegeven. Tot slot nog een dealtje met de pilot gesloten zodat we op de terugreis geen 7 maar 15 min in het vliegtuig zaten ;).
Weer een bijzonder verhaal. Ik hoop dat de foto's een beetje ondersteuning bieden..
Liefs Bokke :D
PS: vanwege de beperkte videoruimte heb ik een youtube site aangemaakt waarop alle filmjes te zien zijn ;)
21 Maart 2009 - 18:42
Anja:
het ziet er nog steeds ongelooflijk koud uit. Terwijl we hier in Zwolle de hele dag buiten konden zitten.
Mooie foto's en wat een rust! Geniet er nog een paar maanden van. -
28 Maart 2009 - 15:48
Bas Van Baar:
Onderschrift bij Heimaey 3: Tim: "En wat gebeurt er als ik op dit knopje druk??" -
20 April 2009 - 08:00
A. Hollander:
Dag Bokke,
wij zijn goede vrienden van de ouders van je studiegenoot Tim.
Wij gaan 5 juni naar IJsland. Zijn de binnenwegen al toegankelijk voor de 4-wheeldrives?