foeii das lang geleden...
Door: Bokke
Blijf op de hoogte en volg Bokke
03 Mei 2009 | IJsland, Reykjavik
Waar ik moet beginnen vind ik moeilijk maar ik doe een poging. Momenteel ben ik geheel klaar met school alleen morgen heb ik nog 1 lesje maar dan is alles afgesloten, gestopt en beindigt. Dit is een raar maar goed en voldaan gevoel. Craft Tradition heb ik afgerond met mijn laaste project een walvis van hout ( of te wel een snijplak) Drama heb ik afgerond met een poppenpresentatie en een verhaal of goed en slecht en IJslands heb ik vorige week woensdag afgerond met een examen van 3 uur! Dit vaak heeft me onzettend veel tijd gekost en achteraf zou ik het ook niet weer kiezen, maar het is gebeurd en toch is het ook wel weer leuk dat ik kan zeggen. Jemig wat zie jij er slecht uit vandaag zonder dat iemand mij verstaat ;) (Pú ert ljotur i dág!) Maar zoals het er nu uitziet heb ik alles gehaald en dan durf ik toch wel te zeggen: IK BEN TROTS OP MEZELF! 3 Juni staat het vliegticket officeel geboekt dus dan ben ik zeker weten terug maar zoals het er nu voorstaat zal ik iets eerder terug komen.. Wanneer is nog niet duidelijk maar ik hoop dat dit rond 20 mei zal zijn.
Mijn laatste verhaal ging over Heimaey en ondertussen heb ik natuurlijk al veel meer reizen gemaakt en heb ik al weer veel meer stukken van IJsland gezien. De zuidkust met al zijn ijsmassa's, gletjsers, watervallen en zeehonden. De berg esja en Snaefelssnes zijn daar enkele voorbeelden van. Vanaf 7 Mei zullen tim en ik een week gaan reizen om het laatste gedeelte van IJsland wat we nog niet gezien hebben nog te bezoeken: De west - fjorden.
In de tussentijd heeft Lianne ook de IJslandse lucht opgesnoven en dat was een unieke en fijne ervaring.
Ik kan je vertellen dat als je elkaar 3 maanden niet gezien hebt en elkaar dan weer ziet en aanraakt de vonken alle kanten opspringen, wat was dat fijn! :D:D
Met Lianne heb ik vooral veel gewandeld en geknuffeld en natuurlijk ook van alles ondernomen. Zo hebben we met ze 2e de berg Esja beklommen die aan de kustlijn van Reykjavik ligt. Dit was een hele klim aangezien de berg een redelijke hoogte had en de laaste 100 meter eigenlijk onbegaanbaar waren. We besloten dan ook om ons zelf niet in gevaar te brengen en zijn met veel gelach en gebrul naar beneden geroetst ( op op ze tere billetjes).
Ook hebben we Heimaey bezocht aangezien dit eiland mij de vorige keer helemaal in zijn greep nam. Dit keer namen we de boot en ik kan je zeggen doe dat nooit met slecht weer! Ik weet nu wat zeeziek is en dat was geen pretje. Maar goed we hebben het allemaal overleefd en zijn die zelfde dag nog in de stromende regen een vulkaan op gegaan. Deze vulkaan had zeer gerecent gespoten en dat maakte dat je nog steeds de hitte kon voelen.. erg bijzonder.
De tweede dag op Heimaey hebben we heerlijk gewandeld en zijn we met twee tevreden en gebruinde kopjes weer op de boot gestapt, gelukkig was het goed weer dus deze keer hadden we nergens last van.
Wel waren we een beetje moe.. :S aangezien mevrouw bruins ;) haar telefoon nog niet terug had gezet en we dus om 6 uur al wakker waren :P
Maar goed ook dat overleef je wel ;)
Tot slot hebben Lianne en ik de laatste dag nog een stukje zuidkust gedaan en toen brak de dag aan dat het afscheid voor de deur stond.. Dit was erg moeilijk want naar zo''n fijne tijd doet afscheid nemen goed pijn :(
Daarna moest ik weer naar school.
Verder heb ik niet veel meer te melden.. vragen geef even een reactie of mail even..
Dat was het dan alweer, o ja de ouders van tim zijn hier! Echt super gezellig!:D
Tot snel,
Liefs en bless bless
Bokke :D
04 Mei 2009 - 07:15
Matthias:
Yo Bokke, het duurde inderdaad ff voor een update hier :P. Zo te horen heb jij het goed naar je zin daar :D