dus dat noemen ze Universiteit.. - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Bokke Klein Zandvoort - WaarBenJij.nu dus dat noemen ze Universiteit.. - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Bokke Klein Zandvoort - WaarBenJij.nu

dus dat noemen ze Universiteit..

Door: Bokke

Blijf op de hoogte en volg Bokke

13 Januari 2009 | IJsland, Reykjavik

Hoi allemaal,

Om jullie een beetje op de hoogte te houden hier weer een berichtje van de bijna ingeburgerde Bokke ;)

Na bijna een week wachten heb ik vandaag dan eindelijk mijn Kennitala ontvangen, voor de mensen die nog niet geoefend hebben met de IJslandse taal Kennitala betekent ID nummer. Na dus eindelijk mijn kennitala ontvangen te hebben, ben ik vandaag begonnen met het aanmaken van een inlognaam en een wachtwoord voor het schoolnet UGLA... Nadat dit hier eindelijk mee klaar was, kwam er een verdwaalde vrouw de Universiteit ingelopen die opzoek was naar iemand die haar kon helpen met een vastlopende laptop.. En wie voelde zich geroepen :P ja hoor Bokke weer! :) Na ongeveer 5 minuten priegelen bleek de gehele computer te zijn vastgelopen en kon zelfs computerbedrijf bokkefixing bv het laptopje niet meer boven Jan ( wat een raar spreekwoord besef ik mij ineens :S) helpen. Dus vrouw duurgestuurd naar de ICT en zelf doorgelopen naar het winkelcentrum.

Het winkelcentrum: In het midden van Reykjavik hebben de onderburen een gigantisch overdekt winkelcentrum ontdekt. In dit winkelcentrum is alles te vinden van een gigantische supermarkt, (en met gigantisch bedoel ik echt gigantisch 400 soorten fruit, 200 soorten blikvoer enz..) tot een mac donalds en een Jack and Jones. Tim en ik doen dan ook sinds kort onze boodschappen in dit winkelcentrum en lopen dan vervolgens weer terug naar ons hotelletje.

De lessen op school zijn erg leuk en goed te volgen. Ik heb er nu momenteel 3 gehad omdat de 4e uitviel maar daarover zometeen meer. De eerste les die ik had was Drama, die was een erg leuk vak waarbij vooral de mening en de inbreng van de studenten erg belangrijk was. De leerkracht zei meteen toen wij binnenkwam: So what do you want to learn? dus dan weet je wel welke kant het op gaat.. ;) Nee zonder dollen de leerkracht had wel een programma klaar maar wou vooral dat wij aangaven wat we wilden leren dus dat zouden wel eens boeiende lessen kunnen worden!
Het 2e vak dat wij hadden was Outdoor education gecombineerd met IJslandse sages en mythes. Bij dit vak werd ons al gauw duidelijk dat de lessen vooral bestonden uit het bestuderen van kleine vissersdorpjes doormiddel van powerpoints en uit excursies.. heel veel excursies ;)
ZO gaan we:
- vogels kijken
- vulkanen analyseren en bezoeken
- een rondrit op een paard maken
- met een bootje naar eilandjes
- en nog veel meer :D
Verder moeten we voor dit vak een aantal verhalen ( sages) lezen, die gelukkig vertaald zijn in het Nederlands... :)
Tot slot heb ik vandaag Vocabulary 1 gehad, wat inhoud dat ik les heb in de IJslandse taal. We begonnen deze les met het benoemen van woorden en het bekijken van de grammatica en sloten hem af met het IJslandse alfabet. Vooral het alfabet was erg grappig vooral als je bedenkt dat de letter v waf heet in IJsland :p
Dan tot slot het 4e vak wat ik dus al wel had moeten hebben maar nog niet heb gehad. Voor de lezers van mijn eerdere berichten is dit een simpel sommetje alleen Handcraft is niet genoemd...
We zouden gisterochtend om 8.30 Handcraft hebben maar de leerkracht bleek de les nog niet te hebben voorbereid dus was niet opkomen dagen :S.

Het weer is hier wit, heel wit.. Dit betekent dat het sneeuwt, wat een ervaring, in de verte bergen en dichtbij een dik pak sneeuw :D.

De Engelse taal begint al redelijk te wennen, zo dusdanig dat ik veel woorden al weer ben vergeten in het Nederlands, en dat is soms best lastig :p

O ja tot slot hieronder aan een link, ik daag jullie uit zing het hele lied mee, neem het op en stuur het mij toe ;)

PS het liedje is van het vak drama.. :P

Veel liefs en een knuffel

Bokke

• 13 Januari 2009 - 21:52

Sharien..:

Hee bokke en tim!!

Nou de eerste echte schoolweek zit er op en moet zeggen dat het nou nog niet echt zwaar klinkt ;) haha!! Geloof dat jullie je goed vermaken!! Wat leuk dat het bij jullie sneeuwt,,hier is het net gaan dooien, dus schaatsen zit er niet meer in :(!! kortom ook voor mij de hoogste tijd om weg te gaan..maar goed nog maar ff afwachten! Succes weer deze week..

Groetjes Sharien

• 16 Januari 2009 - 09:51

Mamma Cobi:

Lieve zoon,geprobeerd dit fantastische nummer van de Gipsy Kings mee te zingen en wat dacht je?Vlekkenloos natuurlijk!Vind het te zielig voor de Gipsy Kings om het te laten horen.Heb me natuurlijk rot gelachen erom en hoop jij ook maar jou kennende zal dat zo zijn gegaan.Een echte Bokke-actie en mis je dan. Liefs mamma.

• 17 Januari 2009 - 08:04

Janniekje :

hey okkie ouwe ijslander ik heb iedereen toegevoegd op skype jou lianne sipke en jasmijnn ,,. .maar goed alles goed ik ga voetballen en ik ga speciaal voor jou alles winnnen kej dan ,.. we staan gedeeltelijk eerste en ik ben topscoorder van het team,..! groetjes daar aan tim en de ijslanders

PS laat je baard groeien als je terug komt groetjes janniek kleinzandvoort

• 17 Januari 2009 - 10:10

Ankie J:

Hallo Bokke,

Wat leuk om te lezen dat je het (in dat koud en donkere IJsland) tot nu toe goed vermaakt !!
    Ze vertelden ons toentertijd, dat de IJslandse taal een mix is van Deens, Fins en Fries. Vooral het Fins maakt het zo ingewikkeld.
    Heel veel succes en veel plezier !!
    Groetjes, Ankie.

• 17 Januari 2009 - 20:44

Merijn, Jasper, Anja:

alleen het refrein is mee te zingen...... maar ja dat is ook niet zo moeilijk.
    Jasper zit voor zijn toetsweek en Tomas heeft het er weer op zitten. ik ben benieuwd hoe hij het eraf brengt zonder jou. Henk probeert wat extra te helpen maar ik heb geen zicht erop of dat helpt.
    We missen jou hier hoor, het is saai onder het eten en ik moet de hoeveelheden weer aanpassen. Tot mails

• 20 Januari 2009 - 16:00

Dorien:

Hoi Bokke en Tim!

Ik heb jou site gevonden Bokke! Ik was even benieuwd hoe het met jullie ging! Leuk om je verhaal te lezen! Volgens mij vermaken jullie je daar wel!!:)Wij zijn nu bezig met het afronden van stage en leervragen! Iets wat jullie al lekker achter je hebt liggen! Ik wens jullie nog heel veel succes en plezier daar in IJsland! Zet m op meesters!!:)
    Veel liefs
    van Dorien

Ps. Groetjes aan Tim!!

• 21 Januari 2009 - 12:57

Janniek:

beste bokke ik heb weer eens bingo met het software probleem ze vragen zoals gewoonlijk weer eens om de orginele software binnenkort zal ik skype opnieuw installeeren en zal ik jou moeten bellen voor een gesprek ,,.. groetjes daar janniek>><<
    :P;):@:$

• 21 Januari 2009 - 18:07

Coby Wiersma:

He Bokke! k Vind het geweldig om je ervaringen te lezen! Heel veel plezier en succes daar, en ben ook erg benieuwd hoe het je vergaat om de IJslandse taal te leren. See ya!
    Coby
    PS Hoe spreekt men je naam daar uit? Hier noemen ze Jeroen, Jerome (hahaha)..Tom wordt regelmatig Thomas genoemd (waarop hij zelf zegt...neeeeee het is Tooommmmm) Sam wordt Sem en ik.... mijn achternaam wordt altijd Weiersma hahahahaha

• 22 Januari 2009 - 11:13

Bertine:

Heeee Bokke en Tim!

Net als Dorien kon ik zo snel de site van Tim niet vinden..maar ik wilde toch even een berichtje naar jullie sturen....
    Ik heb al jullie verhalen gelezen...volgens mij zijn jullie al aardig gewend...:)
    Wij zijn nu heerlijk een weekje vrij en vanaf dan mogen wij ook weer aan de bak!Ik wil jullie nog heel veel plezier wensen en ik zal jullie dagboeken in de gaten houden!!

Veel plezier en groetjes van Bertine

• 23 Januari 2009 - 13:03

Joost Kieft:

Dag Bokke,

Je vernaakt je goed lees ik. Houden zo.

Geniet ervan

• 23 Januari 2009 - 13:38

Annouschka:

Hey Bokke en Tim,
    Ik hoor het al...jullie hebben het daar reuze naar je zin! Wat gaaf dat je ook excursies hebt. Dat zou ik ook wel willen! Hier is alles oke! Wel wennen aan het leven hier, maar dat gaat redelijk goed. Gisteren hadden we een feest en toen ik terug fietste...je raadt het al....een lekke band...Dus ik moet ook nog op zoek naar een fietsenmaker of op zoek naar een plakset met een pomp. Groetjes en succes!