Home
Door: Bokke
Blijf op de hoogte en volg Bokke
01 Mei 2011 | Nederland, Zwolle
Woensdagmorgen was een rare morgen, er was een staking in het centrum van Kathmandu waardoor een taxi nemen geen optie was, ik was dus genoodzaakt de toeristenbus naar het station te pakken. Deze bus gaat praktisch langs alle hotels en dus moest ik al om 6 uur paraat staan om om half 8 op het vliegveld te kunnen zijn...
Op het vliegveld aangekomen werd mijn bagage meteen tot aan Düsseldorf ingecheckt: "gelukkig dan hoef ik me daar tenminste niet meer druk over te maken"
Daarnaast kreeg ik een boardingpas voor zowel Kathmandu als Delhi en dus hoefde ik uiteindelijk in Milan alleen nog maar opnieuw in te checken :D:D
Alle drie de vluchten vertrokken perfect op tijd en landde ook op de juiste tijd waardoor ik om 22.00 op Düsseldorf stond.
De vluchten waren overigens erg goed geregeld! Goede maaltijden, voldoende beenruimte ( als je voorganger niet languit gaat liggen en mijn lange stelten dus als nog klem zitten) en heel veel entertainment: films, muziek, vluchtinformatie en games en dit allemaal in een 7 inch beeldschermpje! ;)
De aankomst op Düsseldorf was geweldig na mijn backpack van de band te hebben gehaald ( een wonder dat die zonder problemen) stonden er twee lieve mensen op mij te wachten: Marije en mijn moeder. Het weerzien met beidde wat emotioneel en super fijn. Wat een golf van warme gevoelens geeft het als je de mensen die je zolang niet gezien hebt na die periode weer vast kan houden! :D
En toen begon het laatste gedeelte van de reis... de autorit. Nou moet ik toch 1 ding kwijt over deze autorit, nou eigenlijk twee.
1. Mama, dat gestress over al die snelwegen en of je niet verkeerd rijd moet je niet meer doen. Marije zit in de auto en die kun je geblinddoekt terug laten rijden als ze de weg eenmaal 1x gezien heeft.
2. Papa, koop verdorie een nieuwe tomtom! Deze werkt met hele rare getallen (na 980 m links) en breekt zijn zin regelmatig af. (na 230 m rechts en dan......*gerommel*)
Vind je het gek dat moeders zo gestrest is?
Mijn thuiskomst was geweldig de hele familie zat mij op te wachten en we hebben patat met frikandel gegeten en dat om half 1 's nachts :P. Na de souvenirs te hebben uitgedeeld zijn we allemaal ons bedje ingekropen.
Raar om dit allemaal weer vanaf Nederlands bodem te vertellen. Het leven is hier alweer zo anders maar ergens ook wel weer zo vertrouwd. Nederlandse taal op straat; Koninginnedag in de stad; brood bij het ontbijt en een vriendin om naast wakker te worden.
Het wennen gaat dan ook erg snel en dat vind ik soms best wel eng. Zonder enige moeite druk ik mijn 101 cm tv weer aan, sta ik 10 minuten onder de douche en was ik mijn handdoek van gisteren, terwijl....
De verschillen zo groot, de gevoelens zo tegenstrijdig en de gedachten zo divers.
Nogmaals bedankt voor al jullie reacties en berichtjes en hopelijk tot gauw!
Liefs Bokke :D
01 Mei 2011 - 09:10
Sanne:
Welkom thuis!:D -
01 Mei 2011 - 11:10
Anja:
fijn dat je terug bent.
We hopen je snel eens te zien. Begin je na de vakantie al weer met werken?
Eerst maar bijkomen en dan tot later.
gr ons allemaal -
01 Mei 2011 - 13:43
Manon:
Welkom thuis!
Goed om te horen dat je na een lange reis weer thuis bent.
Geniet ervan!
liefs -
03 Mei 2011 - 16:20
Lies Tijhaar(SCOS):
Fijn Bokke dat je er weer bent.
Ik stuur je ook een uitnodiging voor de intervisiemiddag van woensdag 11 mei. Kun je weer lekker bijkletsen met de poolers en horen hoe het er nu voorstaat. je ziet het gewone leven gaat weer door Bokke.
groetjes lies