Rode Plein - Reisverslag uit Moskou, Rusland van Bokke Klein Zandvoort - WaarBenJij.nu Rode Plein - Reisverslag uit Moskou, Rusland van Bokke Klein Zandvoort - WaarBenJij.nu

Rode Plein

Door: Bokke

Blijf op de hoogte en volg Bokke

10 Februari 2011 | Rusland, Moskou

Hoi Hoi,

Kwart voor elf in Rusland en mijn tweede dag zit erop.

Vanmorgen 9 uur opgestaan, kop (oplos)koffie gedronken en toen op weg gegaan met dezelfde missie als gisteravond: De supermarkt. Na wederom weer een aantal keer de star bucks te zijn gepasseerd heb ik uiteindelijk maar besloten eerst ontbijt te halen. Heerlijk een halve liter koffie en een warm croissantje!! De warmte van de star bucks binnen was overigens een groot verschil met de kou buiten. +25 tegenover - 20. De russen stoken hun huizen goed warm en lopen buiten rond als echte jagers. Een bontmuts, dikke laarzen en een lange jas behoren tot de standaarduitrustingen.

Maar goed na de star bucks verder op zoek gegaan naar een supermarkt.. en ja na lang zoeken.. GEVONDEN! Eten, drinken, toiletartikelen en zo verder waren in overvloed aanwezig en dus kon ik de nodige boodschappen doen.
Na mijn supermarktbezoek tevreden terug gegaan om mijn aanwinsten te nuttigen en op te bergen.

Vervolgens 1,5 uur zitten praten met een man uit Egypte, nou ja praten... Plaatjes kijken is misschien een beter uitdrukking voor de wijze waarop ik momenteel communiceer.;)

Na dit vooral komische gesprek heb ik mezelf weer goed ingepakt om een klein toeristisch rondje te doen. Van klein was uiteindelijk geen sprake, half bevroren maar wel voldaan kwam ik na 2,5 uur terug. Ik heb het rode plein bekeken, rondom het kremlin gelopen en natuurlijk een bezoekje gebracht aan de Sint-Basiliuskathedraal (dat gebouw met al die gekleurde torentjes) Het Lenin mausoleum was al gesloten dus morgen staat afscheid nemen van Lenin op het programma ;)

Tot slot wat te eten gekookt en daarna nog effies pa en marije gesproken. Erg fijn om te horen dat het daar ook allemaal goed gaat.

Het programma voor morgen is:
- binnen kijken in het Kremlin
- Lenin Mausoleum
- inkopen doen (natuurlijk een matroesjka)
- metro uitzoeken
- vertrek met de trein.

Keep following.

Liefs Bokke:D

• 10 Februari 2011 - 20:18

Maike Drobinski:

Hee lieve Bokke,

Wat leuk om nu ook weer jouw verhalen te lezen. In vergelijking tot mijzelf heb jij weer voor de kou gekozen. Eerst IJsland, nu Rusland. Tof man! Het feit dat jij daar gewoon wél een MCieDonald én Starbucks hebt maakt mij overigens erg jaloer...Grrr! Ik hoop in ieder geval dat je een super reis zal hebben, je mooie bezienswaardigheden, mensen en avonturen tegen mag komen en dat je natuurlijk boven dat alles enorm geniet! Ik blijf in ieder geval je verhalen volgen. Veel liefs vanuit de Caribbean!
    Xx Maik

• 10 Februari 2011 - 20:22

Tilly:

Lieve Bokke
    Bijzonder hoor. Zo krijgen die bekende plaatsen toch weer een andere dimensie.
    Veel plezier verder.

• 10 Februari 2011 - 21:04

Dag Bokke,:

Mooi dat je wereld zo groot maak...
    Een andere wereld, nieuwe mensen ontmoeten, geniet ervan!
    Ik ga je reisverslag volgen!

Annemarie Habermehl

• 10 Februari 2011 - 21:28

Elly:

Een heel druk programma hou je erop na zeg, veel plezier morgen

• 10 Februari 2011 - 21:57

Tim :

Hey Bokke beste vent. Leuk om te lezen dat je aan een nieuw avontuur bent begonnen. Ik ga je site dan ook goed volgen. Voordat je weg ging had ik je graag nog even willen spreken. Zou je je nummer nog even willen sms'en? Ben hem namelijk kwijt. Wens je ontzettend veel succes met het vervolg van je reis. Groetjes van tim en susan

• 11 Februari 2011 - 06:42

Hylke:

Bij het zien van de foto's, kreeg ik spontaan zin in een slok wodka. Succes vandaag weer, ook bij het kopen van de poppetjes.

• 11 Februari 2011 - 06:55

Marije:

Heey lief
    veel plezier vandaag. Ik spreek jou vanmiddag weer

Liefs