Moskou = mos en kou.
Door: Bokke
Blijf op de hoogte en volg Bokke
11 Februari 2011 | Rusland, Moskou
Zoals de titel al aangeeft ben ik achter de betekenis van Moskou gekomen. Volgens mij bedoelen alle russen met Mos-kou. Groene stad (in de lente) en koud in de winter. Een beetje creativiteit doet wonderen ;)
Na vandaag voor de derde keer buiten in de sneeuw te zijn geweest viel mij iets op: De mensen hier haten sneeuw, ze kijken allemaal heel vies en op elke hoek van de straat staat een mannetje / vrouwtje met een groen pakje om de sneeuw zo snel mogelijk weg te halen. Met -20 heb ik diep respect voor deze mensen, het zal je werk maar zijn...
Mijn dag is vandaag gestart met mijn bekende kopje starbucks koffie waarna ik op een plechtige wijze naar het mausoleum ben gelopen. Daar aangekomen bleek Lenin niet thuis te zijn :( ik heb nog geroepen, gefluisterd, het opgeschreven en zelfs zijn naam in de sneeuw geplast maar niks hielp, hij bleef liggen waar hij lag en ik mocht niet binnen komen. Het was blijkbaar te rustig om het mausoleum te openen..
Na deze teleurstelling op weg gegaan naar het Kremlin om daar een leuke expositie uit te zoeken.
Bij de kassa viel mijn mond open van verbazing, een toegangsticket voor alle bezienswaardigheden achter de grote/ hoge / rode muur was bijna 2000 roebels en dat is €50 !!!
Dit was mij toch wel een beetje te veel dus heb ik uiteindelijk maar een kaartje gekocht voor de wapenkamer in het Kremlin,kosten.. € 18 euro. :(
Na lang wachten (het bezoeken gaat in groepen) heb ik dan eindelijk een stukje van het Kremlin van de binnenkant kunnen bekijken. IK BEN DUS BINNEN DE RODE MUUR GEWEEST :D:D
De hoge kosten waren mijn bezoek meer dan waard. Helaas is het verboden om foto's te maken dus blijft het bij een mooi verhaal.
De wapenkamer was 3 verdiepingen groot. Op de onderste etage heb ik een audio-guide weten te fixen zonder te betalen;) Bokke had namelijk net zijn geld opgeborgen en hij had geen zin om het opnieuw te voorschijn te toveren. Mijn horloge als borg bleek te werken.
Op de derde etage startte mijn tour, ik dacht echter dat dit natuurlijk op de tweede etage was waardoor ik ongeveer een half uur naar de tekst van etage 3 heb geluisterd terwijl ik mij op etage 2 bevond. :P Erg grappig om een verhaal over zwaarden te horen terwijl je tegenover een jurk van de middeleeuwen staat.
Maar goed na een half uur begreep ik mijn fout en dus was het rennen geblazen om binnen de tijd te blijven. (1,5 is de max van je bezoek) ;)
Ik heb diverse dingen gezien enkele highlights waren toch wel:
- de echte wapens
- de kleding
- de voertuigen
Met name de voertuigen hebben veel indruk op mij gemaakt. Koetsen van meer dan 400 jaar oud stralen zoveel status uit dat je zelfs 400 jaar later nog steeds overdonderd bent.
Na mijn versnelling heb ik mijn bezoek uiteindelijk afgerond in 1 uur en 22 minuten wat natuurlijk weer een officieel Nederlands record in het Kremlin was:D
Na mijn Kremlinbezoek ben ik naar de hoofdstraat van Moskou gegaan om daar wat winkeltjes te bekijken. Uiteindelijk heb ik mijn Matroesjka gevonden dus souvenir 1 is een feit.:D
Tot slot gauw weer naar het Hostel om weer warm te worden zodat ik straks (+- 7 uur) weer naar buiten kan om de laatste inkopen te doen en de metro naar het treinstation uit te zoeken. Bij mijn terugreis nog een bord met OKKI gezien wat ik even op de foto heb gezet speciaal voor mijn broertjes omdat zij mij OKKIBEER noemen ;)
Waarschijnlijk zal dit mijn laatste bericht zijn voor de komende week omdat de trein geen internet heeft.
Als je op de hoogte wil blijven van mijn belevenissen zul je dus even moeten wachten.. SMSjes sturen kan altijd op: 0614705349 wie weet beantwoord ik ze wel ;)
Goed dit is dan echt het einde van mijn verhaal.
Hopelijk tot snel,
Liefs Bokke
12 Februari 2011 - 21:25
Coevorden:
hey topper, mooi dat je dit doet , leuke verslagen ook .nu volg ik 2, een andere bekende van ons doet een wereldreis en is begonnen in uruquay en is te volgen via kaleknikkerwaarbenjij.nu. als je peter r de fiets nog tegenkomt doe hem de groeten. kun misschien nog ff smsen waar ik die cdrom kan heen brengen. veel plezier op deze ontdekkingsreis
groetjes rob,jose,pascal en patrick.