Dali the place to be!
Door: Bokke
Blijf op de hoogte en volg Bokke
07 Maart 2011 | China, Dali
Hier dan weer een verslag uit een nieuwe stad genaamd Dali. Gistermorgen na een vlucht van 40 minuten aangekomen op Dali-airport waar ik keurig werd opgewacht door mijn chauffeur. Mijn chauffeur overhandigde mij gelijk een briefje waarop stond aangegeven waar en wanneer de bus richting Lijang vertrekt, erg gek om uit de handen van een Chinees een Nederlands briefje te krijgen...
Na een rit van ongeveer 40 minuten ben ik aangekomen in Jim's tibetan hotel waar ik meteen door Jim zelf werd begroet.
Het hotel is werkelijk prachtig het is geheel in Tibetaanse stijl gebouwd wat betekent dat je het gevoel hebt dat je in een klooster leeft. Er zijn geen deuren (behalve dan de voordeur) maar gordijnen en dat maakt het Tibetaanse gevoel helemaal compleet. Ook hangen er overal vlaggetjes die mij erg bekend voor kwamen (Bert Thole) Toch is het hotel niks vergelijken bij de omgeving.
Dali is gebouwd aan een meer getiteld Erhai wat tussen twee gebergtes in ligt. De berg waar het hotel vlak bij ligt ( ik zie hem vanuit mijn slaapkamerraam) is een uitloper van de Himalaya en een dikke 4000meter hoog. Bij mijn aankomst in Dali viel mijn mond dan ook open van verbazing.. Zo mooi, zo groot en... niet te beschrijven. Zeker weten dat Dali de place to be is!
Na bekomen te zijn van de wereldnatuurshock die Dali mij gaf heb ik een fiets gehuurd en ben ik richting het centrum gefietst. Tijdens mijn fietstocht werd mijn shock alleen maar heftiger. Fietsen met bergen aan je linkerhand, een meer en bergen aan je rechterhand, de wind in je rug en de zon in je gezicht geeft je een oppermachtig gevoel! Wat kan de wereld toch mooi zijn...
Na ruim twee uur fietsen heb ik een uur aan het meer gezeten en genoten van het uitzicht. Hierna heb ik door de winkelstraatjes gelopen waar ik een dvdwinkel ontdekte die dvd's voor +- een euro verkochten. Erg slecht voor mij als verzamelaar..
Tot slot heerlijk gegeten.
Vanochtend voor het eerst een echt westers ontbijt gehad: zelf gebakken brood, jus, koffie en yoghurt :D
Daarna werd ik opgehaald voor een trip rondom het Erhai-meer.
Tijdens de trip zijn we verscheidene keren gestopt. De meeste stops waren bij de markt waar ik werkelijk alle dieren heb gezien. Honden, katten, vissen, kreeften, konijnen, duiven, hanen, kippen..
De markt is sowieso een hele belevenis. Alle chinezen drukke elkaar zo ongeveer plat en je kunt er werkelijk alles krijgen.
Naast het vele eten, het prachtige uitzicht en de hobbelige weggetjes heb ik vandaag ook wat mensen gefotografeerd.
Mijn trip was uiteindelijk zeer geslaagd en mijn "liefde" voor Dali is nog verder gegroeid. Het is dat er thuis schatten van mensen zitten te wachten anders had ik hier graag een jaar gewoond ;)
Misschien heel misschien kan ik deze geweldige plek ooit nog eens delen met één van mijn naasten... I hope so!
Morgenochtend vroeg op pad om een trip richting de bergen te maken..
Keep following!
Liefs Bokke
PS: Ik ben heel langzaam de foto's aan het ordenen. De eerste 3 verslagen zijn nu compleet.
PS2: Als je de panda's erg lief vindt of niet tegen geweldig mooie natuur kan, dan kunnen onderstaande foto's best shocking zijn! Mensen met hartklachten, luchtwegproblemen, zwangere vrouwen en kinderen boven de 1m20 wordt geadviseerd proffesionele hulp te zoeken na het zien van onderstaande foto's.
07 Maart 2011 - 16:54
Annouschka:
Hey Bokke!
Wat maak je toch veel mee! Echt super dat je alleen op pad bent gegaan.
Mijn reis naar Nepal lijkt alweer zo lang geleden!
Ik wens je heel veel plezier en geniet van elk moment, want voor je het weet is het weer voorbij!
Liefs,
Annouschka
07 Maart 2011 - 20:06
Anja:
je behoort tot de bofkonten op deze aardbol. Dat je dit allemaal mag en kan zien.
groetjes Anja en boys.
09 Maart 2011 - 07:34
Hylke:
Mooie foto's van hard werkende vrouwen, wat kan het leven toch mooi zijn. Zijn er daar ook werkende mannen, misschien wil ik daar wel wonen. Ik wil ook fietsen met de wind in de rug, klinkt als het beloofde land. Geniet ervan! (en wij van jou mooie avonturen)