Bergwandeling Dali - Changsan Mountain - Reisverslag uit Lijiang, China van Bokke Klein Zandvoort - WaarBenJij.nu Bergwandeling Dali - Changsan Mountain - Reisverslag uit Lijiang, China van Bokke Klein Zandvoort - WaarBenJij.nu

Bergwandeling Dali - Changsan Mountain

Door: Bokke

Blijf op de hoogte en volg Bokke

10 Maart 2011 | China, Lijiang

Heej lezertjes!

Gisteravond aangekomen in Lijiang, nog weinig beleefd dus vertel ik jullie eerst nog maar eens over mijn adembenemende bergwandeling op de Changsanberg in Dali.

De Changsanberg ligt achter de stad ( zie de foto's van het vorige verslag) en is te beklimmen met een kabelbaan. Ik was echter in een echt wandel / hike humeur dus besloot ik de gehele tocht te voet te doen. Bij Jim's Tibetan hotel begonnen en vervolgens 2 km naar de berg toe gewandeld. Daar aan de voet van de berg een fietstaxi naar de ingang van de berg genomen waar ik vervolgens een kaartje voor het "natuurpark"heb gekocht.
Bij de aanschaf van mijn kaartje even geïnformeerd of lopen inderdaad een optie was, de reactie die ik toen kreeg had ik serieuzer moeten nemen!
"Ja, het is mogelijk maar er zijn maar weinig mensen die het doen"

Toch vol goede moed aan het wandelpad begonnen. Eerst mijn naam, land van herkomst en tijd doorgegeven bij de chineese politie om vervolgens dan echt op het wandelpad te starten.

De eerste 700m waren prima te doen, er was een stenen pad die langzaam de bergen inging. Maar na 700m begon de weg te veranderen in een zandpad die steeds steiler omhoog ging. Na 900m kwamen er bomen en naar 950m stond ik midden in de bossen. Bomen dicht op elkaar geluiden aan alle kanten en een minimaal zandpaadje. Het angstzweet brak mij uit bij het idee dat ik nog een kleine 1,5km steil omhoog door deze bossen moest. Beelden van cobra's, anaconda's, zwarte weduwe's en vogelspinnen schoten door mijn hoofd. Met heel veel angst ( mijn t-shirt was echt doorweekt) naar boven gelopen.
Gelukkig veranderde het bos na 45minuten weer in een open vlakte die recht omhoog onder de kabelbaan naar boven liep. Helaas duurde dit niet lang waardoor ik opnieuw in de bossen belandde. Dit ging 2 uur lang zo door, tot dat ik uiteindelijk toch de top bereikte! :D:D:D:D
Misselijk van de adrenaline, het verloren vocht en de rommelende maag eerst maar eens een pauze genomen en vol trots naar beneden gekeken.
Magistraal mooi! De stad leek een lego bouwwerk en de bergen achter mij leken nog steeds wel 4000m hoog.

Na een uitgebreide lunch- adempauze aan het wandelpad door de bergen begonnen. Het pad was 12 km lang en ging zigzaggend door de bergen naar de andere kant van Dali. Het uitzicht, de natuur en de hoogte zijn niet te beschrijven. Ik doe toch een poging:P
De bomen zijn groener dan groen, de rotsen grijzer dan grijs en het contrast hiertussen zorgt voor geweldige kleureffecten. Daarnaast kunnen je om de zoveel kilometer door een bergspleet naar de stad kijken wat je laat beseffen hoe hoog je eigenlijk wel niet bent. Bekijk de foto's en je hebt een beetje een idee. Al halen deze niet bij de werkelijke plaatjes.

Ik was zo gelukkig dat ik op deze wereld mag zijn!

Na 12 km gewandeld te hebben aangekomen bij de tweede kabelbaan waar ik dan toch maar gebruik van heb gemaakt, mijn t-shirt was immers niet droog ;)
Beneden een taxi naar het centrum gepakt om daar op de buitenlanderstraat :P een hamburger met friet te eten, chocoladetaart na en zo had ik alle verbrandde calorieën wel weer terug ;)

Gisterochtend uitgecheckt en in het hotel wat dingen op internet geregeld. 's Middags ging het personeel lunchen en ik werd zo waar ook uitgenodigd. Veel gelach over mijn manier van eten met stokjes. ( en ik dacht dat ik het juist zo goed beheerste :( ) Halverwege de middag met de bus naar Lijiang vertrokken. Tijdens deze busreis opgevouwen achterin gezeten maar wel gezellig gekletst met vier chineese dames die wonderbaarlijk goed engels spraken. Nummers en email uitgewisseld en waarschijnlijk morgen samen een trip naar de snow mountain maken.
Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs Bokke

• 10 Maart 2011 - 08:52

Manon:

Wauw! Mooie foto's. Enorm dapper dat je dat stuk bent gaan lopen. Nu heb je wel veel gezien én voelt het nog beter om daar boven aan te staan waarschijnlijk. Super zeg!
    Leuke verhalen. Veel plezier en geniet er nog van daar!

groetjes Manon

• 10 Maart 2011 - 20:21

Elly:

Jij hebt echt wel lef zeg!! Geweldig knap van je

• 10 Maart 2011 - 21:23

Ria:

Tjonge Bokke, ben onder de indruk van jouw leuke reisverslagen en prachtige foto,s
    veel succes, geluk en inspiratie verder ..

• 11 Maart 2011 - 20:53

Kirsten:

heey bokke,
    hoe gaat het met je?

• 15 Maart 2011 - 09:38

Sanne:

Jeetje mineetje wat mooi!
    Lucky bastard!