Lijiang - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Bokke Klein Zandvoort - WaarBenJij.nu Lijiang - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Bokke Klein Zandvoort - WaarBenJij.nu

Lijiang

Door: Bokke

Blijf op de hoogte en volg Bokke

13 Maart 2011 | Nepal, Kathmandu

Hoi Lezers,

Veilig aangekomen in Nepal maar daar over in het volgende verslag veel meer!

Hier is dan eindelijk een verslag over Lijiang. Donderdag 10 Maart aangekomen in Lijiang waar ik met behulp van een fiets naar mijn hotel in de oude stad werd gebracht. Het hotel was schitterend! Oude stijl en dus midden in het centrum van de oude stad.

Lijiang is verdeeld in 2 delen, de oude stad en de nieuwe stad. De oude stad is een wirwar van straatjes en dus een gemakkelijke plek om te verdwalen. Dit is echter niet zo erg want elke keer ontdek je op deze manier nieuwe dingen. Zo ontdekte ik de tweede dag dat ik er een kleine Chinese markt in het midden van het centrum was. Op deze markt heb ik wat fruit en wat "cakejes"gekocht erg lekker en natuurlijk allemaal super vers!

Na de eerste dag te zijn bij gekomen van mijn lange busreis vanuit Dali, heb ik de de tweede dag een wandeling door het nieuwe centrum gemaakt. Dit centrum bestond alleen maar uit winkels en na wat onderhandelen heb ik hier een prachtige jas op de kop getikt, 's avonds naar de Dico's geweest ( een Chinese MC Donalds) om vervolgens na Inception ( geweldige film!!) in slaap te vallen.

Dag 3 heb ik gebruikt voor een geweldige trip naar snow mountain. Deze trip heb ik samen met 4 chineese meiden gedaan die ik in de bus van Dali naar Lijiang had ontmoet. De dames wisten veel van de omgeving en hadden een chauffeur geregeld die ons naar snow mountain kon brengen.
Na 1,5 uur rijden aangekomen bij onze bestemming, helaas was het niet mogelijk om de berg daadwerkelijk echt te beklimmen / bewandelen en dus moest ik heel toeristisch gebruik maken van de kabelbaan. Na 15 minuten in een smalle cabine aangekomen op de top waar we ongeveer 1,5 uur gebleven zijn. De temperatuur lag rond de -8 maar het voelde veel kouder!!
De dames hadden nog nooit sneeuw gezien dus ik heb met kapot gelachen ;) We hebben gedoken in de sneeuw, sneeuwballen gegooid en zelfs sneeuw gegeten ( op mijn advies :P )

Na ons bezoekje aan snow mountain zijn we nog naar een prachtig park in de omgeving geweest waar we werden achtervolgt door een jonge kat. ( zie foto's )

Bij terugkomst in Lijiang nodigde de dames mij uit voor een maaltijd op hun plek. Erg lekker, alleen de kippenvoetjes waren erg vies om te zien. Tot slot 's avonds samen een drankje in de kroeg gedaan en toen allemaal naar bed.

De laatste dag heb ik souvenirs gekocht, dit was immers mijn laatste dag in China :(

Op het vliegveld aangekomen kwam ik de Chinese meiden weer tegen :D zij vlogen om 7 uur en ik om 8 en dus hadden we een half uurtje de tijd om samen te wachten.

Toen het vliegtuig in en vliegen maar.

• 23 Maart 2011 - 07:26

Elly:

mmm geen foto van de kippenpootjes?? Wat een schat aan ervaring neem jij straks mee naar huis, deze kant van de wereld heeft me nooit zo getrokken maar ik moet zeggen dat ik toch wel benieuwd wordt na al je verhalen.